Huur betalen

Als je huurt, moet je elke maand vooraf de huur betalen. Bij een laag inkomen heb je recht op huurtoeslag. Kijk bij huurtoeslag voor meer informatie over het aanvragen van huurtoeslag.

Bij Kwintes wordt veel gebruik gemaakt van budgetbeheer. Budgetbeheer helpt om je financiën te ordenen en bij te houden. Zo leer je je eigen huishoudboekje samen te stellen. Budgetbeheer krijg je op basis van een beschikking van de gemeente of doorverwijzing.

Niet-cliënten kunnen een reguliere budgetbeheerder nemen. Kijk hiervoor op www.regelhulp.nl. Bij problematische schulden is er schuldhulpverlening.

Een huurachterstand is heel vervelend, want dan loop je het risico om uit je woning gezet te worden. Kijk bij de tips hoe je dat kunt voorkomen.

 

Tips!

  • Je kunt je huur een maand niet betalen. Neem direct contact op met je verhuurder. Bij Kwintes doe je dat via verhuuradministratie@kwintes.nl.

  • Neem bij financiële problemen of vragen direct contact op met het sociaal wijkteam in jouw gemeente. Ontvang je zorg van Kwintes maak dan een afspraak met een budgetconsulent of begeleider als je niet rond kunt komen. Als je iets niet kunt betalen, trek direct aan de bel.

  • Kijk bij schulden als je rekeningen niet kunt betalen of schulden wilt voorkomen.