Huurovereenkomst

Als je een woning of kamer gaat huren, wordt er een huurovereenkomst opgesteld tussen de huurder en de verhuurder. De huurder is degene die in
de woning gaat wonen (jij dus) en de verhuurder is de woningcorporatie of een andere verhuurder, zoals bijvoorbeeld Kwintes.
In de huurovereenkomst wordt geregeld wat jij huurt, hoe duur het is en hoe lang jij iets huurt. Alle belangrijke afspraken hierover staan in de
huurovereenkomst.
Daarom is het belangrijk deze goed door te lezen en jouw persoonlijke gegevens, het nieuwe adres en de ingangsdatum van de huur goed te controleren voordat je deze ondertekent.
Als je na het lezen van de huurovereenkomst iets niet begrijpt of als je nog vragen hebt, stel deze dan aan de verhuurder.

Je kunt een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd hebben; dan staat er geen einddatum in. Soms is het tijdelijke huurovereenkomst voor bepaalde tijd, met een einddatum.
En in geval van huren bij een zorgorganisatie zoals Kwintes kan de huurovereenkomst gekoppeld zijn aan de periode dat je zorg ontvangt (looptijd beschikking).

Tips!

  • Kijk je huurovereenkomst goed na en kijk of er dingen in staan die je niet snapt. Vraag eventueel om uitleg.

  • Bewaar de huurovereenkomst goed, zodat je altijd kunt terugkijken wat er afgesproken is.