Verzekeringen

Het is belangrijk om rekening te houden met de verzekeringen die je nodig hebt. Hieronder worden de belangrijkste genoemd.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering is een verzekering waarmee je schade aan of verlies van je inboedel kunt afdekken. Deze verzekering heb je nodig als je een eigen woning hebt. Bij schade aan je inboedel door brand, inbraak, vandalisme of waterschade, vergoedt de verzekering de schade. Kijk wel goed in de polisvoorwaarden.

Aansprakelijkheidsverzekeringen

Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is verplicht. We spreken van aansprakelijkheid als jij (per ongeluk) iemand verwond, waardoor die persoon gewond raakt, of zelfs komt te overlijden. We spreken van aansprakelijkheid aan zaken als jij (per ongeluk) spullen van iemand anders beschadigt of kapot maakt.

Zorgverzekering

Deze is verplicht! Op bijvoorbeeld de website van Independer kun je zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en kijken welke het voordeligst is voor jouw situatie. Je kunt ook rechtstreeks kijken op websites van zorgverzekeraars.
Maar misschien kom je ook in aanmerking voor de Gemeentepolis. De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen, chronische ziekte of beperking. Vraag bij je Gemeente na of zij een collectieve verzekering hebben en of je hiervoor in aanmerking komt. Je kunt ook hier kijken.
En als je werkt kun je misschien aansluiten bij een collectieve verzekering via je werk. Collectieve verzekeringen zijn meestal financieel gunstiger.

Overige verzekeringen

Denk na over je uitvaart. Niet leuk natuurlijk. Als je geen geld hebt, is het belangrijk dat je hierover nagedacht hebt. Voor familie en nabestaanden is het goed om te weten of je hiervoor verzekerd bent of niet.

 

Tips!

  • Kijk welke zorgverzekering voor jou het gunstigst is en of je gebruik kunt maken van een collectieve verzekering via de gemeente, via je werkgever of via je zorgaanbieder, zoals Kwintes.

  • Zorg dat je aansprakelijkheid direct bij je inboedelverzekering geregeld is.

  • Kijk via een vergelijkingssite of via de consumentenbond wat de beste verzekering voor jou is.