Het is belangrijk om rekening te houden met de verzekeringen die je nodig hebt.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering is een verzekering voor de schade die je aan je inboedel kunt oplopen. Deze verzekering heb je nodig als je gaat huren. Bij schade aan je inboedel, door brand, bliksem, diefstal of waterschade, vergoedt de verzekering de schade.

Aansprakelijkheidsverzekeringen

Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is verplicht. We spreken van aansprakelijkheid als jij (per ongeluk) iemand verwond, waardoor die persoon gewond raakt, of zelfs komt te overlijden. We spreken van aansprakelijkheid aan zaken als jij (per ongeluk) spullen van iemand anders beschadigd of kapot maakt.

Zorgverzekering

Deze is verplicht! Meestal heeft de gemeente via de sociale dienst een collectieve verzekering waar je gebruik van kunt maken. Over het algemeen zijn hiervoor gunstige afspraken gemaakt. Met begeleiding van Kwintes kun je ook gebruik maken van een collectieve verzerkering. Hierop krijg je 5 tot 10% korting.

Overige verzekeringen

Denk na over je uitvaart. Niet leuk natuurlijk. Als je geen geld hebt, is het belangrijk dat je hierover nagedacht hebt. Voor familie en nabestaanden is het belangrijk.

 

Tips!

  • Gebruik de mogelijkheid vanuit de gemeente of Kwintes om korting te krijgen op je zorgverzekering.

  • Zorg dat je aansprakelijkheid direct bij je inboedelverzekering geregeld is.

  • Kijk via een vergelijkingssite of via de consumentenbond wat de beste verzekering voor jou is.